Vinn med Copéma Tips

Ett tipsprogram för Stryktipset, Europatipset, Topptipset och Powerplay.
Programmet jobbar under Windows.

Tre enkla steg till bättre vinstchanser

1. Gardera på ett bättre sätt
Till varje match finns det 100 % tecken, som får fördelas valfritt på 1, X och 2.

Garderingar

Varför är procentuella garderingar bättre?
I en vanlig halvgardering 1X har hälften av raderna etta och hälften kryss, fördelningen är 50-50. Det är bra om man tror lika mycket på ettan som på krysset. Gör man alltid det? Ju fler rader i systemet som har de rätta tecknen, desto bättre blir vinstchanserna. Att kunna gardera med precision förbättrar vinstchanserna.

Programmet håller automatiskt reda på att summan i en gardering blir 100 %. Det räcker att skriva in siffrorna för två tecken i varje match, vilka två som helst, så justerar programmet det tredje.

Om man vill utgå från folkets tips eller Svenska Spels odds kan man lägga in dem i garderingarna med ett musklick. Sedan kan man enkelt justera de siffror man vill.

Vanliga garderingar
Den som föredrar de gamla vanliga 1X2 i någon, flera eller alla matcher, klickar på tecknen till vänster istället för att ange procent. Garderingarna ändras då automatiskt till 100, 50-50 eller 34-33-33.


2. Öka vinstchansen med krav på raderna

Inom ramen av garderingar finns det vanligen rader som man inte vill betala för, som inte är spelvärda. Dessa kan spärras med olika verktyg. Bilden visar det vi kallar villkor på raderna. Där har vi markerat 5 tipstecken och satt kravet att varje rad i systemet ska innehålla minst 3 av de 5. Grönt är tillåtet antal och rött är förbjudet.

I ett villkor kan man markera vilka tecken man vill av de 39 och välja hur många av de markerade som får och inte får finnas i varje enskild rad. Alla markeringar görs enkelt med musklick.

Programmet jobbar hela tiden med enkelrader. Systemkonstruktion, inlämning och rättning går ändå sekundsnabbt för såväl små som stora system. 

Programmet har plats för 100 olika villkor. Krav kan också sättas på utdelning, procentprodukt, procentsumma, teckensorter, teckenföljder och teckensekvenser.


3. Konstruera system

Konstruera-system

Under System i menyraden överst finns alternativen
Konstruera system . . .
Spara konstruerat system . . .
Lämna in systemet till Svenska Spel

Så här gör man ett reducerat system
Skriv in hur många rader som ska tillverkas, välj minsta radskillnaden 1 och klicka på ”Konstruera”.

Vinstchanserna beror på procenten för de rätta tecknen, kraven och antalet rader. 13-chansen kan ses i programmets huvudsida. Där ser man högsta och lägsta chansen. Att chansen varierar beror på den smarta reduceringen, att inte tecknen är lika fördelade i garderingarna.

Så här gör man ett system med 13-rättsgaranti
För att vara säker på 13 rätt om garderingarna och kraven håller, väljer man matematiskt och klickar på ”Konstruera”. Antalet rader bestäms då av garderingarna och kraven.


Lämna in systemet till Svenska Spel

Inlämningen är enkel sedan Svenska Spel införde den nya metoden. Välj System i menyraden och vidare Lämna in systemet till Svenska Spel.
Kontrollera att det förvalda är rätt och klicka sedan på knappen ”Lämna in systemet till Svenska Spel”. Det öppnar sidan för inloggning.
Om systemet är men än 10 000 rader får man dela upp det. Svenska Spel tillåter max 10 000.rader per fil.

Klicka på fliken Logga in . . . om fel sida är uppe.

Efter inloggning visas rader i systemet och om inte Betala knappen syns direkt får man klicka på symbolen (”vinkeln”) längst nere till höger.


Rätta

Här kan man hämta in resultat och utdelningar för såväl avgjorda som pågående omgångar. Hämtningen av aktuella resultat kan göras automatiskt och vid rättningen visas resultat, prognos, värdet av vinstraderna och de för tillfället bästa raderna. Att rätta med aktuella resultat och följa systemets utveckling när matcherna spelas kan bli mycket spännande. 

Programmet används av många andelsbolag. Bolagshållaren lägger då med systemfilen som bilaga i mail till deltagarna, som i sin tur kan rätta med programmet.

Klicka här för att se en mer detaljerad bruksanvisning på skärmen (pdf).
Till sidan med program och bruksanvisningar.

Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020 81 91 00
spelalagom.se   stodlinjen.se

I samarbete med