Vinn med Copéma

Om installation av Copéma-program

Copéma-programmen kan användas i datorer och surfplattor med Windows.
Mac-datorer fungerar endast om de har tillsatser så att de kan köra Windowsprogram.
Androidappen Copéma Tips kan användas i enheter med Android, dvs de flesta mobiler och surfplattor.

Säkerhet
Om ett program har globalt få nedladdningar, vilket förstås gäller alla Copéma-program, är det skäl nog för många antivirusprogram att starkt rekommendera att programmet inte körs. Inget antivirusprogram vill heller missa ett riktigt virus. Därför varnar man hellre än friar. Om man installerar trots varningar kan man låta antivirusprogrammet söka igenom programmet och finna det virusfritt. 

Om ditt antivirusprogram signalerar virus före nedladdningen ser vi gärna att du anmäler programmet till antivirusföretaget för test. Resultatet brukar komma rätt snart med beskedet “False positive”. Det finns många antivirusprogram och testet behöver göras på nytt efter minsta lilla uppdatering, vilket kan bli väl så många tester. Här är ett svar.

Installera program
Program hämtas till datorn med ett klick på länken med programmets namn. Hämtningen kan göras här eller på föregående sida.

Copéma Tips 13.6
Antal rätt på Tipset
Copéma Bomben 6.7
Copéma för V86 7.10
Copéma för V75 13.2
Copéma för V65 10.1
Copéma för V64 10.1
Antal rätt på Travet

Hur hämtningen ser ut på skärmen beror på vilken webbläsare som används.
I Chrome visas en liten ruta längst nere till vänster. Klicka i rutan när hämtningen är klar och öppna/kör programmet. Svara Ja på frågan ”Tillåter du att den här appen får göra ändringar på datorn?”, så startar installationen.
I Firefox finns valen Spara och Avbryt. Spara lägger filen i mappen Hämtade filer. Öppna mappen Hämtade filer och dubbelklicka på CopemaTips13 så startar installationen.

Det kan dröja någon sekund innan installationen kommer igång så ha lite tålamod. Alla webbläsare sparar programmet i mappen Hämtade filer och programmet kan startas därifrån med dubbelklick om inte installationen startar automatiskt.

När installationen startar klicka man på Nästa, Installera och Avsluta.

Efter Avsluta ombeds man starta om datorn. Det behövs inte om det finns en äldre version av programmet i datorn.

Installationen är nu klar och programmet kan startas från ikonen på skrivbordet. Eventuell äldre ikon kan tas bort med högerklick på ikonen och valet Ta bort. Öppna programmet och kontrollera versionsnumret i listen upptill.

            
       Copéma Tips