Hoppa till innehåll

Exempel på Spela mot folket

Det här är ett riktigt bra verktyg för att vässa vinstchanserna!

Tips är ett poolspel, vilket betyder att vinstpotten är en del av allas insatser. På Stryk- och Europatipset är återbäringen till spelarna 65 % av omsättningen. För att lyckas bra måste man vara bättre än övriga tippare. Spela mot folket är vad tipset går ut på och här är verktyget för det. Alla system kan förbättras med krav på Spela mot folket.

I exemplet utgår vi från ett system med 11 helgarderingar och kravet att minst en av två valda favoriter ska vinna. Garderingarna är Svenska Spels oddsprocent med några ändringar. Med krav på Spela mot folket kan vi vässa systemet ordentligt.

I menyn Övriga krav på raderna väljer vi Spela mot folket.

Rutans vänstra del visar matchvärderingen och folkets procent. Folkets procent fylls i automatiskt och matchvärderingen skrivs in på samma sätt som garderingarna. Det kan underlätta att först hämta in garderingarna eller oddsprocenten med knapparna nertill och sedan ändra som man vill.

I exemplet ovan har vi lagt in siffror som vi tror är tecknens verkliga chanser. Det är ett sätt att använda Spela mot folket. De exakta chanserna kan ingen veta, så det får bli uppskattningar. Många anser att oddsprocenten är bra och blir ännu bättre om de stora favoriterna ökas lite till.

Klick på Beräkna visar 98 415 rader. Det är det matematiska systemet, 11 helgarderingar och kravet att minst en av två valda lag ska vinna. 

Hur bra är din matchvärdering jämförd med folkets procent för den rätta raden? Det kan vi förstås inte veta innan rätta raden är klar. Programmet beräknar 13-chansen för var och en av de 98 415 raderna med både matchvärderingen och folkets procent samt jämför de två.

Exempel. För en utvald rad är 13-chansen 1,5 gånger större enligt matchvärderingen än enligt folkets procent. Radens chans är 150 % av folkets chans.

Om man tror att matchvärderingen slår folkets procent för den rätta raden kan man sätta nedre gränsen till 100 %. I exemplet nedan tar vi bara med rader som är minst 1,2 gånger bättre än folkets rader och högst dubbelt så bra. Valet blir 120 – 200 %. Det minskar det matematiska systemet från 98 415 till 36 034 rader.

Spela mot folket kan givetvis kombineras med andra krav på raderna. Du väljer!

Precisionsgarderingar     Välja bort onödiga rader     Copémasystem