Europatipset 10/1

 

Precis som i onsdags blåser det upp till jackpot även under söndagens Europatips. 5 stekheta millar finns att kriga om och skrälldragen står som spön i backen på kupongen. Vägen till odödligheten går via Serie A, FA-cupen, La Liga och Bundesliga och här gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun. Häng med!

 

Spelstopp: 14:29

 

 1. Juventus – Sassuolo 70-20-10

Vi inleder i Turin där Juventus tar emot Sassuolo. Den gamla damen tog en livsviktig trepoängare i toppmötet med Milan, en seger som innebär att det är rejält liv i Scudetto-striden igen. Den underliggande statistiken talar för att Juve hittills inte fått med sig vad de förtjänat, men å andra sidan uppträder Bianconeri inte alls lika stabilt som vi är vana vid. Sassuolo är i toppen för att stanna under De Zerbis ledning och trots att Berardi är avstängd här går det inte att räkna bort gästerna. Tvåan rensar så ofantligt bra och bara måste finnas med. Den som har råd helgarderar. 

 

 1. Udinese – Napoli 20-30-50

Svordomslådan lär ha tömts av Gennaro Gattuso när han såg sitt Napoli torska mot Spezia. Trots 1-0-ledning och en man mer på banan den sista kvarten visade resultattavlan 1-2 till Spezia efter 90 minuter och det är bara att konstatera att Napoli befinner sig i en formsvacka. Offensiven är dessutom skadedrabbad men trots det blir gästerna övervärderade på Friuli. Udinese är inget ängagäng och här ska Zebrorna ses med betydligt större chans än vad strecken ger sken av. Vänstersidan är av högsta prio, den modige lämnar tvåan utanför.

 

 1. Parma – Lazio 20-20-60

Ledningen i Parma fick nog efter det fjärde raka nederlaget senast mot Atalanta. Fabio Liverani fick dojan och in kommer istället den nygamla tränaren Roberto D’Aversa. Han basade över skinklaget så sent som i augusti 2020 och frågan är om han ens hunnit tas bort från lönelistan. Hur som helst är Parma under isen för stunden. Lazio imponerar inte våldsamt de heller, men kunnandet är åtminstone högre än hos värdarna och Ciro Immobile fortsätter att ösa in mål i parti och minut. Med det sagt streckas tvåan skyhögt och då är det läge att börja titta åt garderingar i samråd med plånboken.

 

 1. Fiorentina – Cagliari 55-25-20

Med lite morgonluft i lungorna efter fyra raka utan torsk åkte Fiorentina till Rom med relativt gott hopp. Det blev dock torsk i huvudstaden och dessutom gick viktige Franck Ribéry sönder. Det är ett rejält avbräck för Violas offensiv, men truppläget är än värre hos gästande Cagliari. Godín, Rog, Ounas och Nández missar samtliga den här fajten och det är fyra normalt helt givna startspelare. Utan den kvartetten blir det svårt att vinna i Florens, men ett kryss ska inte vara omöjligt. 1X på Artemio Franchi.

 

 1. Hellas Verona – Crotone 55-25-20

Italienresan når sin kulmen i Verona och här hittas också den absolut mest överkokta pastan. Hellas bär stadsfanan högt då Chievo harvar i Serie B och värdarna förtjänar beröm för vad de hittills åstadkommit under säsongen. Det ska dock föras till protokollet att Gialloblu inte trivs särskilt väl i favoritkostymen, ett faktum som ser ut att gå svenska folket förbi. Här är det tal om överstreckningens moder på ettan när Crotone kommer på besök. Gästerna må vara jumbo i tabellen, men här ska de hållas betydligt högre än vad som blir fallet. Bort med ettan! Sjas!

 

 1. Barnsley – Tranmere 65-20-15

FA-cupen bombar in tre kamper på bongen och den första innehåller en av lappens allra största favoriter. Barnsley har höjt sig flera hack under Ismaëls ledning och att The Tykes skulle ha med playoffplatser till Premier League att göra var det få som trodde inför säsongen. Visst ska Barnsley gälla som klara favoriter när League Two-gänget Tranmere kommer på besök, men att ettan ska dansa runt 80 procent är svårköpt. Gästerna har spets i rutinerade James Vaughan och då FA-cupen är skrällarnas turnering bör åtminstone krysset ta plats på Oakwell Ground.

 

 1. Bristol City – Portsmouth 35-30-35

Bristol City kan se tillbaka på en höst med alldeles för hög poängutdelning sett till vad de presterat på plan. Det ihärdiga springandet har dock börjat ta ut sin rätt mot slutet och dessutom har The Robins haft en drös med Coronafall i truppen de senaste dagarna. Med ett högst osäkert truppläge och taskig form blir det inte lätt att tas med Portsmouth. Pompey är ett lag som inte hade gjort bort sig i The Championship och här skulle det inte förvåna om vi får se en miniskräll. Värdet sitter till höger och då är det därifrån det ska streckas.

 

 1. Cheltenham – Mansfield 40-30-30

Den sista cupfajten går av stapeln på Jonny-Rocks Stadium där League Two-aktörerna Cheltenham och Mansfield drabbar samman. Värdföreningen placerar sig i toppen av fjärdedivisionen och när publik åter tillåts på idrottsevenemang är det mycket möjligt att hästkapplöpningen fått sig en värdig utmanare i staden. Mansfield kommer inte att ha med några avancerade placeringar i League Two att göra och överlag får gästerna svårt att räcka till här. Ettan ser ut att streckas förmånligt och är en sund spik. 

 

 1. Cádiz – Alavés 35-35-30

Vi lämnar England och världens mest anrika fotbollsturnering och riktar istället fokus mot Spanien och La Liga. Cádiz är nykomlingar i finrummet och att befinna sig i tabellens mitt efter att drygt halva serien är spelad är beundransvärt. Verkligheten börjar dock komma ikapp Den gula ubåten som är segerlösa i sina fem senaste i ligaspelet. Alavés besitter högt kunnande i grunden och med endast två poäng upp till Cádiz i tabellen skulle det inte förvåna om baskerna passerar värdarna under söndagen. Högersidan glöms bort och då är vi snabba med att börja strecka i österled.

 

 1. Elche – Getafe 20-35-45

Det blir nästan märkligt att säga, men trots att Elche befinner sig i det absoluta bottenskiktet har de stundtals imponerat under säsongens gång. Värdarna har hittills bara givit vika fem gånger men det som gör att tabellpositionen är vad den är är att Los Franjiverdes har ruskigt svårt att vinna matcher. Det får de svårt att göra även mot Getafe. Gästerna kan betydligt mer än vad de visat än så länge och kommer de bara upp i ansenlig nivå här är tvåan ett gångbart singelstreck.

 

 1. Valladolid – Valencia 40-30-30

Vad ska det bli av detta Valencia? Los Che är ett lag i fullständig kaos och det är svårt att veta i vilken ände vi ska börja när de kommer på tal. Ynka tre segrar på 17 försök har inneburit att gästerna riskerar att trilla ur och dessutom lär de få nyckelspelarna som finns kvar försvinna under rådande transferfönster. Lika dystert är det inte hos Valladolid som kommer till spel med två raka hållna nollor. 1-0-segern mot Getafe senast var en fin fjäder i hatten och här ska brasse-Ronaldos lag ses med god chans till andra raka. Ettan står stadigt på egna ben.

 

 1. Augsburg – Stuttgart 30-25-45

Bundesliga tar kupongen i mål med två tillställningar och det är i den första som vi hittar en av lappens allra bästa spikar. Stuttgart är tillbaka i finrummet efter en ettårig sejour i Zweite Bundesliga och de vitröda har omgående visat att det är här de hör hemma. På resande fot är gästerna ett av seriens allra bästa lag och här ska de ses med god chans att bättra på den statistiken. Augsburg blandar och ger för jämna och här får värdarnas tröga backlinje problem mot vassa omställningslirare i form av González och Wamangituka. Bli inte förvånade om den sistnämnda avgör. Tvåa!

 

 1. Bielefeld – Hertha Berlin 25-25-50

Hertha Berlin har värvat friskt i de senaste transferfönstrerna och det uttalade målet är att spela Champions League inom en väldigt snart framtid. Ska det bli verklighet kan det dock inte se ut som det hittills gjort. Huvudstadslaget blandar högt med lågt och när tvåan får alldeles för mycket fötter går det inte att spika de opålitliga gästerna. Bielefeld har tack vare Mainz och Schalkes uselhet god chans att klara sig kvar i Bundesliga och här kommer värdarna att sälja sig dyrt. Måla brett och jobba in vänstersidan.

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?