Stryktipset 9/10

 

Stryktipset river igång med åtta högintressanta VM-kvalmatcher. Bland annat öppnar vi upp härligheten med Blågults möte mot Kosovo på Friends. Förutom landslag i farten ska vi också ge oss i kast med en damallsvensk batalj i Örebro likväl som fyra spännande Ettan-kamper. Allt är klappat och klart, nu dundrar vi igång! 

 

Spelstopp: 15:59

 

 1. Sverige – Kosovo 75-15-10

Euforin från segern mot Spanien blev inte särskilt långvarig då Grekland satte käppar i hjulet för vårt blågula landslag. Jakten på förstaplatsen är fortsatt vidöppen men visst kan nederlaget i Aten visa sig avgörande när kvalspelet ska sammanfattas i november. Full pott krävs förmodligen under denna samling för att sätta press på spanjorerna och även om det finns goda förutsättningar för detta finns det inte fog för rådande streckning. Kosovo har kvalitet i sin trupp och det ska inte stirras blint på utfallet i vårens inbördes då Sverige tog en behaglig seger. Krysset är ett utmärkt komplement till ettan.

 

 1. Georgien – Grekland 25-30-45

Grekland är fortsatt obesegrade under detta kval när samtliga nationer har mötts vid ett tillfälle. John van’t Schip har sannerligen fått grekerna tillbaka på rätt spår och mot Sverige bjöd “Piratiko” på oväntade offensiva kunskaper. Med det sagt så trivs de blåvita inte särskilt bra som favoriter vilket inte minst syntes när Georgien välförtjänt knep en poäng på Toumba Stadium tidigare under kvalspelet. Nog ska arrangörerna kunna replikera detta hemma på Batumi Stadium och möjligen även inkassera sin första trepoängare. 1X prioriteras!

 

 1. Finland – Ukraina 30-30-40

Spännande möte på Olympiastadion där eventuell vinnare tar tag i stafettpinnen om andraplatsen bakom överlägsna Frankrike. Ukraina har kryssat samtliga av de inledande fem mötena i kvalet och kommer behöva avsluta starkt om avancemang ska säkras. Finland på resande fot är dock inte den enklaste uppgiften där “Huuhkajat” kommer med en slagkraftig trupp. Når de blågula upp till sin högstanivå ska gästerna alltjämt lösa detta men vi ser gärna att utgångstvåan garderas om plånboken tillåter.

 

 1. Skottland – Israel 50-25-25

Skottland har höjt sig avsevärt de senaste åren och spelade som bekant sitt första stora mästerskap sedan 1998 i somras. Steve Clarkes manskap har även bäddat upp för en spännande höst i VM-kvalet och har för närvarande hand om andraplatsen bakom ett överlägset Danmark. Israel är den främsta utmanaren om andraplatsen och skulle vid eventuell seger passera skottarna i tabellen. Med sin sprudlande offensiv ska en bortaseger inte uteslutas på Hampden Park, särskilt inte då tvåan i dagsläget streckas oförskämt lågt. Vi utgår därifrån.

 

 1. Azerbajdzjan – Irland 25-30-45

Jumbomöte från Grupp A. Efter fem omgångar har varken Azerbajdzjan eller Irland fått smaka på segerns sötma. Faktum är att gästerna i grönvitt inte vunnit en enda tävlingsmatch under Stephen Kenny som anställdes som förbundskapten i april 2020. När nationerna strålade samman i Dublin i september slutade det 1-1, och då var det faktiskt östeuropéerna som var närmast segern. Irland har en hel del starka Premier League-spelare i försvaret men framåt saknas det finess och mot den här typen av motstånd brukar sällan öborna övertyga. Ovisst i Baku. Finns det tillräckligt med kräm i bössan så är alla tecken det enda rätta.

 

 1. Luxemburg – Serbien 10-25-65

Serbien och Portugal gör upp om gruppsegern i Grupp A. Serberna är obesegrade efter fem omgångar. Poängtappet senast mot Irland måste ses som en grov missräkning. Dragan Stojkovic landslag är oerhört talangfullt och grabbarna från Balkan besitter en hel del potential. Vid normala fall ska inte Luxemburg vara något hinder, framförallt inte då kuggar som Martins och Rodrigues är avstängda. Men Luxemburg är en nation på uppgång som gjort flera bra matcher under kvalet. Truppen innehåller dessutom en del formstarka spelare, bland annat Sébastien Thill som nyligen sänkte Real Madrid i Champions League. Dansar serberna över 65 prollar är det läge att gardera storfavoriten. 

 

 1. Schweiz – Nordirland 75-15-10

Schweiz har ett riktigt fint landslagsår bakom sig. Ostälskarna gick till kvartsfinal i EM då det blev torsk mot Spanien efter straffar. I åttondelen slog de rödvita ut ett ruskigt stjärnspäckat Frankrike. Schweiz är dessutom obesegrade i VM-kvalgruppen, trots att bland annat Europamästarna Italien stått för motståndet. De besökande britterna håller långt ifrån samma klass. Visserligen tog Nordirland poäng av Schweiz den förra samlingen, men det var hemma i Belfast. Sett till matchbilden var det dessutom ett rån. Schweiz brände bland annat en straff och var spelmässigt överlägset. Vid någorlunda utdelning vinner värdnationen detta med marginal. Väldigt trolig etta. 

 

 1. Ungern – Albanien 45-30-25

Ungern hade ingen lyckad samling i september. Torsk med 0-4 mot England och 0-1 mot Albanien, dessutom satt 2-1-vinsten hemma mot Andorra oroväckande långt inne. Den här samlingen ser Marco Rossis trupp skadedrabbad ut. Flera spelare saknas i truppen, exempelvis kaptenen Ádám Szalai som är rikets främsta målgörare. Utan honom kommer det inte att bli lätt att få hål på Albanien som har en på pappret riktigt stark försvarsuppsättning. De rödsvarta från Balkanhalvön vann som tidigare nämnts hemmamötet med 1-0 och i den matchen hade Ungern blott två skott på mål. Ett överstreckat Ungern är inte att lita på här. Gardera.

 

 1. KIF Örebro – Djurgården 50-20-30

I Dammallsvenskan har KIF Örebro gått riktigt starkt på slutet. Tio poäng har Jenna Hellstrom och gänget tagit på de fem senaste omgångarna. I den förra omgången lyckades KIF greja en pinne borta mot Kristianstad trots att Örebro lång under 0-2 i paus. Kanadensiskan Hellstrom kvitterade till 2-2 i den 93:e minuten. Djurgården har varit väldigt stabila på Stockholms Stadion men på resande tass har det inte alls gått vägen för Sheila van den Bulk och company. Faktum är att Blåränderna bara plockat poäng i två av nio bortamatcher. Får vi Örebro runt 50 prollar på Behrn Arena är det bara att spika av favoriten. 

 

 1. Hudiksvalls FF – Haninge 35-30-35

Haninge åkte på en smärtsam torsk mot Gefle i förra omgången. 1-2-målet kom på stopptid vilket gör att stockholmarna får ta sitt pick och pack för en Norrlandsresa med två raka utan seger. Hudik är dock inte bättre. Värdklubben har lirat nio raka matcher utan att få segerjubla. Moralmässigt fanns massor att hämta från insatsen i Umeå häromsistens. Dels att HuFF:s spel höll ihop över 90 minuter och dels att 1-1-målet kom snyggt på stopptid. Det här kommer bli en ruggigt oviss tillställning där största pressen ligger på hemmalaget. Möjligen tippar värdet över en aning till höger men finns tillräckligt med flis i pluskan gäller 1X2 i norr. 

 

 1. IF Sylvia – Karlstad 30-25-45

Karlstad fick skumpa bananbåt hemma mot “omöjliga” BP i förra omgången. 0-3 i baken trots att värmlänningarna på det stora hela gjorde en bra insats. Det säger en del om hur överlägsna Brommapojkarna är i år. Nu får emellertid Karlstad fin chans att studsa tillbaka in på segerspåret. Sylvia är ur slag och bara vunnit en av sju matcher sedan mitten av augusti. Lägg därtill ett gästande gäng som grejat två raka inbördes vinster på rad. Amatakaryo och hans värmländska polare fixar biffen. Väldigt trolig tvåa.

 

 1. Torns IF – Ljungskile 30-25-45

Torn har efter mycket om och men fått fart på spelet under hösten och löste bland annat en sensationell seger borta mot Trollhättan i förra omgången. En insats då Lundalaget dessutom vände 0-1 till seger. Ruggigt strongt. Tuff uppgift står åter på TIF:s agenda. Ljungskile är ruggigt svårslagna på bortabana och LSK har dessutom fortsatta möjligheter att blanda sig i toppstriden även om formen är tveksam. Erik Lund och hans vänner från Bohuslän får första penseldraget i Skåne även om också ettan lockar till dryga 30 prollar.  

 

 1. Åtvidaberg – Utsikten 30-20-50

Utsikten har efter sina fyra raka vinster seglat upp som en stark utmanare i toppen av den södra Ettan. Göteborgarna har som bekant flera tunga pjäser i truppen. Randjelovic, Bohm, Hedlund med flera är redan material för att spela boll i Superettan. Något som definitivt kan bli aktuellt redan kommande säsong. Åtvidaberg lyckades hitta en väg att vinna mot Oskarshamn borta. ÅFF fick en tidig straff med sig och 1-0-målet från Braggs sida blev matchens enda. Hemmalaget har därmed tre raka vinster med sig men nu tar det stopp. Ett genomgående bättre bortagäng vinner och till skaplig procent spikar vi tvåan.

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100