Hoppa till innehåll

Topptipset 21/2

 

Bataljerna på Sardegna Arena, Estadio de Balaídos och Stadium Municipal sticker ut där favoriterna blir överstreckade av svenska folket. Garderingar ska prioriteras i dessa tre bataljer. Kupongen innehåller även ett svenskt bidrag då Brommapojkarna tar emot Halmstad i Svenska Cupens första omgång. Kul!

 

Spelstopp: 18:59

 

  1. Cagliari – Napoli 15-20-65

Cagliari har fått vind i seglen och har sedan årsskiftet samlat ihop elva pinnar av 18 möjliga. Walter Mazzarris manskap har alltså redan skrapat ihop fler poäng än vad värdskapet lyckades åstadkomma under höstsäsongen. Detta med hjälp av ett tryggare försvarsspel samt en formstark Gastón Pereiro. En tuff uppgift väntar onekligen då ett formstarkt Napoli kommer på besök. Gästerna har detta kalenderår gått obesegrade i ligaspelet och har alla förutsättningar att avancera i Europa League efter förra veckans 1-1-resultat på Camp Nou. Strecka från höger.

 

  1. Bologna – Spezia 50-30-20

Spezia har fått rejäl utdelning under de senaste månaderna. Prestationerna i sig har i ärlighetens namn inte varit särskilt övertygande och verkligheten har börjat hunnit ifatt “Aquilotti” med endast en poäng från de senaste två omgångarna. Bologna har å andra sidan varit under all kritik där varken defensiven eller offensiven fungerar. Marko Arnautovic befinner sig i en längre måltorka och Roberto Soriano har inte alls lyckats nå upp till samma nivå som i fjol. Vi chansspikar krysset.

 

  1. Celta Vigo – Levante 60-25-15

Celta Vigo är i gott slag och har i synnerhet fått utdelning här på Estadio de Balaídos med tre raka segrar i bagaget. Med det sagt passar det inte Eduardo Coudets manskap att vara bollförande vilket bland annat kostade poäng borta mot nedflyttningshotade Cádiz senast. Levante kommer i sin tur från en blytung seger borta mot Atlético Madrid och lyckas tabelljumbon nå upp till en liknande nivå här kan Grodorna resa hem med såväl en som tre poäng. Vi helgarderar!

 

  1. Brommapojkarna – Halmstad 25-30-45

Spännande möte i den första omgången av Svenska Cupen. Halmstad visade upp ett av Allsvenskans bästa försvar i fjol. På offensiv väg var HBK däremot tafatta vilket slutligen resulterade i nedflyttning. Detta ska dock inte vara några som helst problem denna säsong där spelare som Emil Tot Wikström, Samuel Kroon och Viliam Dahlström tidigare bevisat sig i Superettan. Brommapojkarna kommer göra Magnus Haglunds manskap sällskap i Superettan denna säsong efter att ha lekt hem Ettan Norra. De rödsvarta är av förklarliga skäl mer svårplacerade, inte minst då superlöftet Jardell Kanga samt Jesper Ceesay har lämnat. Vi tar ställning åt öst.

 

  1. Randers – Viborg 50-25-25

Randers har i grund och botten ett högre kunnande och med en formstark Vito Hammershøy-Mistrati är favoritskapet befogat. Värdskapet kommer dock från ett krävande möte mot Leicester i torsdags vilket kan sätta sina spår här. Viborg har dessutom gjort det ruskigt bra på resande fot denna säsong och lyckades bland annat kriga till sig poäng mot ligaledarna FC Köpenhamn. Vi är med andra ord inte bekväma med att lämna ettan allena och ser gärna att samtliga tecken finns med på Cepheus Park.

 

  1. Santa Clara – Portimonense 50-25-25

Det vill sig inte riktigt för Portimonense som nu har gått segerlösa i åtta raka ligamatcher. Santa Claras formkurva har gått i motsatt riktning och arrangörerna är i synnerhet svårspelade här på Estádio de Sao Miguel. Senast Os Acoreanos lämnade tomhänta från sin hemmaborg var mot Porto i november och därefter har bland andra de regerande mästarna fått se sig besegrade. Även Portimonense har historiskt sett haft det problematiskt i Azores och har endast vunnit ett av 16 möten här. Ettan singlas.

 

  1. Toulouse – Le Havre 60-25-15

Toulouse har tagit kommandot i toppstriden av Ligue 2 och har möjlighet att öka gapet till närmsta konkurrenten Paris FC som tappade poäng i lördagens möte mot Guingamp. Värdskapet är solida bakåt och har en imponerande offensiv bredd där vi framförallt vill lyfta fram kreatören Branco van den Boomen som varit fenomenal. Med det sagt streckas ettan på tok för högt mot ett defensivt kunnigt Le Havre som har gjort sig förtjänta av en klart högre poängskörd under de senaste omgångarna. Krysset är ett givet komplement till ettan och fullborda gärna en helgardering om plånboken tillåter.

 

  1. Amorebieta – Leganés 25-35-40

Leganés har gjort klara framsteg sedan Mehdi Nafti tog över rodret i slutet av oktober. Under januarifönstret förstärkte gästerna dessutom truppen och än går det inte att utesluta att “Los Pepineros” i slutändan når en playoff-plats. Amorebieta är å andra sidan inte helt enkla att handskas med här på Lezama Facilities och sett till hur kryssbenägna värdskapet har varit under säsongens gång är krysset ett trevligt tillägg till utgångstvåan.

 

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100