Topptipset 8/1

 

En underhållande fredag är att vänta för alla fotbollsfantaster där inte minst bataljen på Borussia-Park lockar. Det är även därifrån ett av kupongens främsta skrälldrag hämtas från. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 19:59

 

  1. Aston Villa – Liverpool 5-15-80

Bataljen på Villa Park kan mycket väl skjutas upp efter att Aston Villas seniorlag drabbats hårt av corona. Om mötet blir av kommer Dean Smith tvingas spela med ungdomslaget. Således blir rådande streckning extremt skevt där Liverpool bör leka hem segern. Jürgen Klopp bör visserligen ställa upp med en del ynglingar också men flera av dessa har redan spelat in sig i A-laget. Dessutom lär Xherdan Shaqiri och Divock Origi få välbehövlig speltid. Bergtvåa förutsatt att mötet blir av.

 

  1. Wolverhampton – Crystal Palace 45-30-25

En målsnål historia är att vänta på Molineux Stadium. Så har varit fallet i samtliga fem inbördes möten sedan värdskapet återvände till Premier League 2018. Wolverhampton har inte heller visat samma offensiva kvalitet som tidigare säsonger och saknar dessutom viktiga Raul Jiménez samt Daniel Podence. Crystal Palace är likt sin motståndare defensivt orienterade och offensivt vilar ett stort ansvar på den formstarke Wilfried Zaha. X2 lockar mest.

 

  1. Mönchengladbach – Bayern München 20-20-60

Ett spännande toppmöte stundar på Borussia-Park när giganten Bayern München kommer på besök. Mönchengladbach vann fjolårets inbördes med 2-1 och har helt klart spelarmaterialet för att replikera den bedriften. Rutinerade Lars Stindl har varit briljant under hösten och schweizarna Denis Zakaria samt Breel Embolo håller hög nivå. Att Marcus Thuram är avstängd är visserligen ett tungt avbräck men knappast avgörande. Med fint spelvärde åt väst tvekar vi inte på att plocka med samtliga tecken.

 

  1. Celta Vigo – Villarreal 25-30-45

Celta Vigo har inte fått någon trevlig start på kalenderåret. I 2-0-nederlaget mot Real Madrid klev anfallsstjärnorna Iago Aspas samt Nolito av med skadekänningar och detta följdes upp med en förnedrande 5-2-förlust i cupmötet mot Ibiza, som till vardags huserar i den spanska tredjedivisionen. Nu väntar ett svårslaget Villarreal och under rådande förutsättningar har vi svårt att se “Den gula ubåten” lämna tomhänta från Estadio de Balaídos. Paco Alcacer förväntas återigen saknas men tillräckligt med kvalitet finns alltjämt hos gästerna för att överlista värdskapets solida offensiv. Krysset får alltjämt göra den givna utgångstvåan sällskap.

 

  1. Real Zaragoza – Logronés 50-30-20

Fjolårstrean Real Zaragoza har onekligen varit höstens stora besvikelse. Blott 17 pinnar har samlats ihop efter 20 spelade omgångar vilket placerar värdskapet som nästjumbo. Föga förvånande resulterade de svaga resultaten i Rubén Barajas avgång. Ersättaren löstes internt där B-lagets huvudtränare Iván Martínez har tagit över ansvaret. Under 37-åringen har det börjat se något bättre ut även om offensiven alltjämt är undermålig. Logronés placerar sig, tack vare en sagolik period under november månad, i mittens rike. Till stor del tack vare sitt solida försvarsspel och poäng kan mycket väl hämtas även på La Romareda. Det spelvärda krysset prioriteras.

 

  1. Charlton – Accrington Stanley 40-30-30

Charlton var på god väg att hålla sig kvar i The Championship i fjol men corona-uppehållet ställde till det rejält där stjärnan Lyle Taylor, med utgående kontrakt, vägrade spela när ligan väl återupptogs. Hösten har varit en svajig sådan för Lee Bowyers manskap men The Addicks är alltjämt med och slåss om en uppflyttning. Så är fallet även för Accrington Stanley som med tre matcher till godo endast ligger två pinnar bakom sin motståndare. Gästerna är i gott slag där bland andra Joe Pritchard har imponerat. Ovisst möte som gör sig bäst helgarderat.

 

  1. Rio Ave – Portimonense 45-30-25

Kupongen avrundas med två bidrag från den portugisiska högstadivisionen och vi inleder med det ångestladdade bottenmötet på Estádio do Rio Ave. Värdskapet har enorma problem på offensiv tredjedel och endast mäktat med sex mål från de inledande tolv omgångarna. Dessutom har Chelsea återkallat lånet Lucas Piazon, som varit en av få ljusglimtar hos de grönvita denna säsong. Desto ljusare börjar det se ut hos Portimonense där sju av lagets elva pinnar kommit från de senaste fem omgångarna. Fint spelvärde riktas åt öst och då utgår vi därifrån.

 

  1. Famalicao – Porto 10-15-75

Famalicao tog Primeira Liga med storm i fjol där spanjoren Toni Martínez och Pedro Goncalves briljerade. Duons framgångar gick inte obemärkt förbi där den förstnämnda lämnade för just Porto medan Goncalves numera briljerar i Sporting. Även FCP tappade tongivande spelare i form av Alex Telles samt Danilo Pereira men har klarat sig överraskande bra i duons frånvaro. Sergio Oliveira har briljerat och i Mehdi Taremi har gästerna fått en pålitlig målskytt. Högst trolig tvåa.

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100